Förlagspodden funderar över varför branschtidningen SvB slösar utrymme på TT:s litteraturnyheter, synar en ickenyhet om feelgood-litteraturens ställning i Sverige, lyfter ett intressant karaktärsmord på Stordalen och samtalar med Ordfronts förlagschef Pelle Andersson om förlagets framtid.Avsnitt 55:

Journalisten är sur som vanligt och tycker att branschtidningen SvB inte ska ge TT:s litteraturnyheter status i bokbranschen eftersom han upplever att TT sällan vet tillräckligt och är för ytliga för bokbranschen. Förläggaren är mer förstående till idén.

Exemplet vi väljer är artikeln de skrev om feelgood- litteraturen nyligen där tesen var att feelgood växer i Sverige. Tyvärr utan fakta och kontroll av verkligheten.

Peter Stordalen var på PR-turné i Sverige för ett par veckor sedan och intervjuades av DI och DN. I DN skrev Johar Bendjelloul en artikel där han valde att skriva fram Peter Stordalen precis som han betedde sig i intervjun. Utan filter. Åtminstone journalisten njöt i fulla drag åt ett lustmord som måste ha stört det stora egot på sin Sverige-turné.

Pelle Andersson har varit förlagschef för Ordfront i snart elva år. Dag Hernried har ägt förlaget sedan 2011. Utan dem hade Ordfront inte funnits idag. Förlagets stolta historia till trots har det varit en slitsam resa som få riktigt känner till.

 

Innehåll:

01 03 – TT:s litteraturnyheter någon?

05 35 – Feelgood på frammarsch, men inte i Sverige

10 05 – Ett litet barn i en ”stor” mans kropp

12 55 – Har Ordfront en framtid?