Vi reder ut varför det gamla förlaget behåller backlisten när författaren byter förlag, synar ett litet kulturbråk med fokus på litet och samtalar med Kattis Åström från Adlibris som snart lanserar en ny hemsida med större fokus på mer information om författare och böcker.Avsnitt 115:

Men det är ju mina böcker! Författare blir ofta upprörda när deras gamla böcker inte får följa med till det nya förlaget. Förläggaren berättar hur han själv resonerar – varför, och när, han släpper gamla rättigheter och varför, och när, han behåller dem.

Sven-Anders Johansson, litteraturkritiker på Aftonbladet, jobbar hårt på att synas och höras i bruset. I en något magsur artikel nyligen kastade han sig över alla sorters topplistor som olika media lanserar. En något ytlig betraktelse om ni frågar oss.

Journalisten har en hatkärlek till bokförsäljningssajter, eller ja, mer irritation än kärlek om sanningen ska fram. Så när Adlibris flaggade att de bygger om sin sajt och lägger större vikt vid innehåll och information än tidigare så var det bara att krypa till korset för att ta reda på vad och varför de har sett ljuset.

Och ja, mitt nöt, jag kan inte skilja på Spotify och Storytel i introt till det sista inslaget. Det bjuder jag, journalisten på.

 

Innehåll:

00 23 – Vad händer med backlisten när författare byter förlag

07 41 – Listor, listor, listor till förbannelse

16 38 – Adlibris ansluter sig till en växande trend