Avsnitt 247. Vi summerar vår bokmässa, ser Författarförbundet lansera sitt alternativ till streamingtjänsternas ljudboksplattformar och inleder ett nytt format med fokus på framgångsrika böcker.



Avsnitt 247. Vi blir era spanare på mässgolvet i Göteborg, lyssnar på litteraturpolitiska utspel, fångar upp en kommentar värd att utvecklas och badar i oförställd litteraturglädje på en mässa med mycket folk och rekordförsäljning.

Författarförbundet lanserade sitt annonserade förslag till en mer författarvänlig ljudboksapp. Förläggaren ser en sympatisk plattform men har förtvivlat svårt att se konturerna av en affärsidé, en ekonomi som skulle kunna fungera. Journalisten ser ett förslag som gör Författarförbundet mer konkreta och därmed mer synliga i debatten om författarersättningar i ljudformat.

Journalisten slänger sig upp på barrikaderna eller, mer ödmjukt, försöker han initiera ett samtal om småförlagens plats på Bokmässan.

Förläggaren, som har ”förmånen” att reflektera över bokmässan efter en lång frånvaro, ser en mindre bokmässa men också en mässa där författarna som enbart kommer ut i ljud hittar en naturlig plats bland alla pappersböcker.

Vi introducerar ett nytt format där vi lyfter upp oväntade försäljningsframgångar, fenomentitlar, och börjar med  en bok på Wahlström & Widstrand, Rent hus, och får samtidigt veta att vi missat en helt annan titel som var en större fenomentitel för W&W och förläggaren Maria Såthe.

 

00 24         Reflektioner över årets bokmässa, del 1

07 12         Författarförbundets ljudboksapp presenteras

14 07         Reflektioner över årets bokmässa, del 2

20 28         Fenomentitlar, samtal med Maria Såthe