Bokmässan i Frankfurt 2017, del 2Avsnitt 13: I det här avsnittet tar vi temperaturen på bokbranschen. Spelar det någon roll vad man gör och säger? Vi pratar med Frankfurtmässans ”utrikesminister” som berättar om hur bokmässan förhåller sig till omvärlden, till nazistiska förlag och vad tysk lag egentligen säger om nazismen.

Sedan åker vi hem. Men då smäller det.

Så vad göra när hela avsnittet i princip är inspelat och klart? Bryta ihop och göra om tänker förläggaren och reportern och gör just det. Men inte DN, där journalisten hittar på en historia och ingen kollar fakta. Vilket kommer lägligt eftersom reportern just nu har behov av att spy på värdelösa medier där tyckande slår ut fakta, en sorts ”fake news” om ni så vill.

På vägen fram till slutet av programmet hinner vi också trampa den ängsliga kultureliten i Göteborg på tårna. Hoppas vi. Men då är förläggaren trött på allt…

Och som vanligt inleder vi med ett felaktigt påstående, det här är avsnitt 13, inget annat.