Förlagspodden ”firar” ett år och går, som vanligt, på jakt efter bokbranschens själAvsnitt 26: Förläggaren hittar massor av positiva möjligheter i spillrorna av den Svenska Akademien och journalisten visar sin blödiga sida i någon slags minnesord och i en strävan efter mer luft och ljus.

På bokmässan i London, fick vi möjlighet att, tillsammans med Philip Jones, redaktören på The Bookseller, gräva ner oss i vad som egentligen har hänt med Bonniers och Bookbeat i Storbritannien. Det är, som ni ska finna, inte riktigt samma sak som det som svenska media har rapporterat om.

 

Innehåll:

00 28 – En inopportun reflektion över Svenska Akademien

07 00 – Vem bryr sig om en förläggare som går i konkurs?

10 30 – En introduktion till samtalet med Philip Jones

17 32 – Philip Jones reflekterar över Bonniers äventyr i Storbritannien