Förlagspodden goes all in och berättar historien om Bo Cavefors, den legendariske förläggaren som lurade skjortan av kultursverigeAvsnitt 28: Om ni inte vet vem Bo Cavefors är så är ni förlåtna. Men om ni inte vet vem han var har ni en del att ta igen. Det tillhör allmänbildningen för alla som lyssnar, eller som vi tror lyssnar, på Förlagspodden. Vi ger er forskarversionen… och den grävande journalistversionen. Två helt olika saker.

Det här är det lurigaste avsnittet vi gjort. Förläggaren är som vanligt påläst men journalisten… han lurar till och med förläggaren som bokstavligen tappar hakan mer än en gång under programmets gång.

Och Bo Cavefors? Han är inte riktigt den ni tror han var. Och det är spännande hela vägen ut. Lovar.

Förresten, som vanligt får man nog säga, har vi ett litet inslag där åtminstone journalisten liknar en sur gammal gubbe.

 

Innehåll:

00 30 –      I vilket syfte ställer man kritiska frågor, eller låter bli            desamma?

04 22 –     Berättelsen om Bo Cavefors

Böcker i inslaget:

Ragni Svensson – Cavefors Förlagsprofil och mediala mytbilder i det svenska litteratursamhället 1959-1982 (ellerströms)