Var det bättre förr? Aldrig, aldrig, aldrig. Förläggaren är så övertygande han kan bli. Och journalisten är fly förbannad när han ser Höstens Böcker 2018. Liksom Bokhandlarföreningens ordförande Mats Ahlström är förbannad på Adlibris. Och så har vi ett obildat samtal om bildning.Avsnitt 31:

Förlagspodden funderar runt samtiden och vår historia; bokbranschen har alltid målat upp katastrofen runt hörnet, kvalitetsutgivning har aldrig lönat sig, snobberiet är ett minne blott,  dagens öppenhet är ett modernt påfund och författarna har större inflytande idag.

Höstens Böcker blir allt mindre omfångsrik och man förstår allt mindre när man läser den. Fattar förlagen ingenting? Och är Norstedts agerande extra idiotiskt? YES! och YES! om journalisten får bestämma.

Adlibris prissättning och syn på världen är inte helt enkel att förstå för bokbranschen. Kanske, tror förläggaren, beror det på att de rör sig i helt olika världar?

Plötsligt kastar journalisten in en liten brandfackla i samtalet. Och så blir det därefter. För inte kan man väl prata om bildning utan att förbereda sig ordentligt? Inte om andra ska lyssna?

 

För övrigt tar vi en liten kort sommarpaus efter det här programmet. Förlagspodden kommer tillbaka någon gång i mitten av augusti. Vi vet inte exakt vilken dag. Men prenumererar du på podden så riskerar du inte att missa något.

 

Innehåll:

00 19 – Det. Var. Inte. Bättre. Förr.

17 32 – Höstens Böcker, avsnitt 239.

29 00 – Har Adlibris hål i huvudet?

33 00 – Ett obildat samtal om bildning