Vi synar reaktionerna på förra veckans affär, går i närkamp med Bonnier Books brittiska stämningsansökan, pratar miljöansvar och registrerar en ”bomb” på den norska ljudboksmarknaden



Avsnitt 99:

Vi går igenom reaktionerna på förra veckans affär där Storytel köpte 70 procent av Lind & Co. Och allt handlar inte om lyckönskningar.

Det finns tillfällen en journalist inte kan försitta. Får man till exempel tag i den konkreta stämningsansökan från Bonnier Books mot de gamla revisorerna i Bonnier UK – 50 sidor juridisk engelska ”be damned” – så spelar det liten roll att vi redan hanterat frågan en gång tidigare. Vi kör ett varv till.

Förläggaren är inte så lite stolt över förlagets nya miljöanalys och blir ordentligt pk när han svarar på frågan hur den ska användas. Och så drar han massor av siffror och statistik till journalistens glädje.

Och så händer det vi inte trodde skulle hända. Den svenska streamingtjänsten Nextory (och det norska förlaget Aschehoug) blir historiska som de som bryter upp den norska ljudboksmarknaden.

 

Innehåll:

00 23 – Så reagerade branschen på Storytels köp av Lind & Co

11 42 – En instruktion i hur man manipulerar ett förlags bokföring

25 20 – Hur mycket koldioxid släpper en pocket ut? Vi ger er svaret.

32 24 – Nextorys avtal med det norska förlaget Aschehoug överraskar

alla