Vi hittar ett unikt rättsfall i Norge, funderar över försäljningen av branschtidningen Svensk Bokhandel, undrar vart ”Stieg Larsson” tog vägen och funderar över en ny prenumerationstjänst som kan gynna författare och skribenter.Avsnitt 102:

Bara det faktum att ett förlag stämmer en författare och tvättar byken offentligt är förvånande. Men det är i Norge och det handlar om att försvara privilegier gentemot att bryta sönder systemet. Det unika är att Bonniers är inblandat på båda sidor i striden.

Svensk Bokhandel har fått en ny ägare, en rutinerad tidningsräv som vi intervjuar i podden. Eller, journalisten gjorde en intervju men snuvade förläggare på konfekten. Resultat? Förläggaren blev en aning irriterad.

Vad hände egentligen med Stieg Larsson-franchisen som familjen Larssons bolag Moggliden driver? Det är tyst som sju dövstumsinstitut på marknaden, inte minst från de som ska driva frågan. Kommer det någon mer bok i serien? Får David Lagerkrantz en efterföljare? Just nu ser det tveksamt ut.

Till sist fick vi ett tips från en lyssnare om en prenumerationstjänst som lyfter fram författares och skribenters texter. Kan Patti Smith så varför inte?

 

Innehåll:

00 40 – Oss sjörövare emellan

07 43 – SvB får en ny ägare med känsla för journalistik

19 09 – Vart tog Stieg Larsson-franchisen vägen?

21 54 – Ett nytt liv för skribenter