Vi ger er nästa revolution inom bokbranschen, fortsätter att bevaka tryckerikaosets utveckling, får svar på frågor vi undrat över och ser hur bokbranschen i Storbritannien och USA sakta slutar prata och börjar handla.Avsnitt 121:

Datorstyrda röster blir nästa steg i ljudboksutvecklingen, en teknik som redan nu håller hög klass och inom kort kommer i en dator nära dig. En teknikutveckling som kommer att skrämma många och vända upp och ner på bokbranschen. Igen.

 

Kaoset på tryckmarknaden utvecklas fort, väldigt fort och, såvitt vi kan se, ser vi nu början på vad som kan bli en ny lågkonjunktur och en snabbt växande inflation.

 

Spotify visar strålande siffror och säger att en orsak till det är deras satsning på poddar. De nämner dock inte Förlagspodden, konstigt nog…

 

Satsningen på minoriteter och nya läsgrupper är sådant man pratar om i policydokument och festtal. Nu börjar bokbranschen i framför allt Storbritannien men också USA att omsätta orden i handling men de gör det med lite olika fokus och olika brett.

 

 

Innehåll:

00 25 – Massproduktion av ljudböcker med hjälp av AI

10 03 – Tryckerikaoset, del 2

17 29 – Spotifys poddsatsningar

19 51 – Från ord till handling