Vi pratar om hur glädje förbyts till besvikelse på förlaget, om vad det kostar att göra en ljudbok och ger oss in i den komplicerade frågan om varför kvinnorna dominerar skrivande och läsandet i Sverige.Avsnitt 126:

Allt såg lovande ut och alla var nöjda, ända tills någon frågade hur mycket det kostade. Då blev en bra idé något helt annat.

Det finns inget enkelt svar på frågan ”Vad kostar det att göra en ljudbok?”. Som alltid betalar du för det du får. Varje genväg du tar påverkar slutresultatet, och lyssnarnas intresse. Och det går att göra det ännu mer komplicerat, som förläggaren gör här.

Kvinnor får en alltmer dominerande ställning inom bokvärlden. Vi har inte de slutgiltiga svaren men det hindrar oss, som vanligt, inte från att fundera runt frågan som initierades av en artikel av Åsa Bäckman i DN.

 

Innehåll:

00 20 – Upp som en sol, ned som en pannkaka

07 38 – 60 000,- eller 30 000,-? Det är det enklaste valet.

15 47 – Varför verkar männen ”försvinna” som läsare och författare?