Vi prisar den som prisas bör, analyserar festkommentarer, är sällsynt tramsiga och ger röst åt en kritisk pocketboksaktör.Avsnitt 140:

Bonniers gör ett rekordår på alla plan 2021. Det var inte många år sedan koncernen var i en djup kris. Desto intressantare hur de lyckats vända och göra tidningar och böcker inte bara lönsamma men också del av ett framtidshopp.

När förläggaren går på party blir det inte alltid som han tänkt sig. Ett kort samtal kan leda till många tankar, i synnerhet när journalisten får reda på vad som hände. För övrigt gör journalisten en ”Refat” och gör en fiskmås av en fågelholk, om någon nu bryr sig.

Så till vårt garanterat mest lättviktiga inslag i poddens historia. Och den – applåder – handlar om bokinköp, korkat beteende och låg självinsikt.

När Bonniers lanserade sin nya pocketstrategi i förra avsnittet av Förlagspodden gick topplocket på många bokförsäljare. Här lägger Pocketshops vd, Fredrik Axegård, fram sina reaktioner och berättar för oss varför han tycker det är en dålig idé och ett ogenomtänkt agerande från Bonniers.

 

Länk till den omtalade intervjun som nämns i inslaget om Bonniers:

https://thefix.media/2022/3/29/interview-with-editorial-development-director-of-bonnier-news 

 

Innehåll:

00 33 – En mediarevolution

10 41 – Så skevt det kan bli

16 38 – Vårt tramsigaste inslag – någonsin

19 00 – Marknadens reaktioner på Bonniers pocketutspel