En man med stil, en jobbig text och ett svårtolkat lagförslag.Avsnitt 142:

Vi minns Gudmund Hamrelius, en man med sällsynt värme och energi. Så här i backspegeln framstår han som en av sin tids mest framstående bokhandlare, en bokhandlare för historien.

Förläggaren har, enligt journalisten, ibland en tendens att bli irriterad när han står inför en arbetsuppgift han tycker illa om. Då tar journalisten betäckning. Men den här gången löste det sig, som ni kan höra här.

Det nya DSM-direktivet som bland annat berör rättighetsfrågor som EU driver och som snart ska anpassas till svensk lag kan verka svårt att tolka. Men vi gör ett försök att titta på de delar som berör svenska förlag, och indirekt svenska författare. Det börjar inte så bra…

Innehåll:

01 28 – En människa att minnas

05 37 – En text att glömma

13 30 – Om framtidens avtal mellan förlag och författare