Avsnitt 157. Vi ger er en delrapport från Bokmässan, tvekar om Spotify som en ljudbokplattform, trycktestar branschens nya topplistor och ser en förvånande utveckling på den nederländska bokmarknaden.Journalisten gör en första summering av årets Bokmässan efter en rundvandring bland montrarna. Stor glädje men en del potentiella konflikter inför nästa år är den korta summeringen.

Spotify lanserar en ljudbokstjänst där de säljer lyssningar styckvis. Knappast den lösning de velat ha och en lösning som är en kompromiss som kan göra det svårt för dem att växa och inte i närheten av deras ställning inom musiken.

Vi fyller på med ett ämne där åtminstone journalisten är grinig när han funderar runt de nya boktopplistorna från branschorganisationerna. Ok men inte tillräckligt bra är omdömet.

Förläggaren är bekymrad över det engelska språkets utbredning på bekostnad av andra språk, en utveckling som ställer till det på den nederländska bokmarknaden och pressar fram en oväntad motreaktion där förlag nu försöker köpa engelska rättigheter för att ge ut dem på engelska.

 

00 29 – En bokmässesummering full av glädje och en del problem

14 42 – Spotify lanserar en ljudbokstjänst, till slut

19 43 – Nya boktopplistor ett steg på vägen

28 05 – Engelska utgåvor konkurrerar på samma marknad