Avsnitt 170. Vi gör en spaning på hur AI kommer att utvecklas i förlagsbranschen, följer en aningslöst Facebooktråd, lyssnar på en luttrad förlagschefs erfarenheter, pratar försäljningsstatistik och synar ett för Sverige tråkigt beslut.Avsnitt 170: Vi står inför ett historiskt skifte. Under året kommer användandet av AI och maskininlärning att vara ”da shit” i den svenska bokbranschen. Alla kommer att prova och vi kommer att se hur branschen mer genomgående börjar arbeta med nya verktyg. Så vi gör en spaning.

Vem vill ha bingelyssnarna som kunder? Troligtvis ingen. Vi följer en tråd på nätet där jakten mot nollpunkten är intensiv. Vem betalar minst per lyssnad bok?

Bertil Ekerlid är gammal i branschen och när han talar lyssnar förläggaren som känner igen en frände och inte kan låta bli att bli att rida en av sina käpphästar. Vad är jobbigast för en förlagschef? Vi har svaret.

Vi ser ofta försäljningsstatistik över sålda böcker men vet du vad som ingår? Vi vet.

Prins Harrys memoarer är en storsäljare världen över men kanske inte i Sverige då den inte kommer ut som ljudbok. Vi tar upp det för att ge förläggaren en chans att lufta sin irritation.

 

00 59 – AI blir det stora samtalsämnet i branschen

13 03 – Tre kronor och sjutton öre per lyssnad bok

15 54 – Det jobbigaste för en förlagschef är…

22 00 – Allt läggs ihop

23 47 – Stackars prins Harry