Avsnitt 218. (Ny version) Vi ser hur Nextory rensar bland storlyssnare, lägger oss i en debatt om kvalitet, funderar över ett misslyckat försök att blanda bort korten och är inte riktigt överens med Bazars flytt tillbaka till fadershuset.Avsnitt 218.

Nextory gör en rensning bland sina storlyssnare, eller snarare bland de som ”missbrukar” sina konton. Stor sak i det, så gör alla plattformar med obegränsad tillgång till deras produkter. Men det väckte ett par ramaskrin på Facebook så vi tittade bakom och såg förvirrade prenumeranter och en plattform som inte är världsbäst på att kommunicera med omvärlden

Vad är kvalitet? När det nu blev en debatt i branschorganet så dyker vi helt obekymrad in i vad som kan bli en helt omöjlig debatt i slutändan. Men förläggaren hade en del att säga så då blev det som det blev.

Och så kan journalisten inte släppa uppenbara klavertramp. För ett sådant var det när Storytel Books chef Linda Säresand skulle prata om det nya avtalet med Nextory. Det började enligt formulär 1A, ”vi är alla överens om att gå vidare och det här blir bra…jada, jada, jada”. Men sedan gick hon direkt över till ett helt annat formulär. Det som heter 1A för hur man inte ska göra.

Till sist. Förläggaren kan inte låta bli att fundera över vad som en gång sades och vad som sedan blev. Med Basar och friheten, om ni undrar.

 

00 28       Några Nextory-prenumeranter blev upprörda

09 31       Kvalitet är ett lurigt begrepp, åtminstone i bokbranschen

15 06       Trodde hon att ingen skulle reagera?

20 49       Bazar flyttar hem – ekonomi- eller idébaserat?