Avsnitt 223. Vi följer upp en konflikt, pratar fest och statistik, ger er en rapport från Londons bokmässa och går in i en värld där den absoluta majoritet av våra lyssnare aldrig varit.Avsnitt 223.

Vi lyfte bluffbetygen på ljudbokstjänsterna och såg skiten hamna i fläkten. Nu, en vecka senare kan vi delvis summera vad som hände.

Förläggaren har varit på flådig fest och lämnar en liten rapport och ger oss dessutom den första statistiken från hur Voice Switcher tagits emot.

Journalisten har för sin del varit ute och rest och… har alltså en historia att berätta. Den här är från Londons bokmässa och berättar det senaste om hur snacket går om AI, delvis, men framför allt om ljudboken och Spotify.

Slutligen nördar vi ner oss, av nödvändighet, när vi tillsammans med Robert Tham pratar bokhandel på detaljnivå. Under julhandeln har en större aktör på marknaden tagit reda på hur aktiva svenska återförsäljare av böcker är. Hur speglar de omvärlden? Hur närmar de sig kunderna?

Robert Tham, med erfarenhet av marknadsföring, detaljhandel och förlagsverksamhet i över 30 år, guidar oss genom delar av den undersökningen. Förläggaren och journalisten fyller på med sina egna erfarenheter.

 

00 25         Hur gick det med fuskbetygen?

03 53         Fest, flärd och protest. Allt i ett

07 15         Första resultatet från Voice Switcher

09 43         Rapport från bokmässan i London

26 19         En bokhandel på tå? Kanske inte riktigt.