Förläggaren gör Förlagspoddens första pudel, pratar om en bok som försvann (igen) och lägger till lite nya fakta om eböcker på biblioteken och journalisten vill bomba bokrean till historiens skräphög.Avsnitt 20: Det tyska perspektivet på andra världskriget är en garanterad bästsäljare säger förläggaren. Det brittiska eller amerikanska perspektivet är mer svårsålt. Så förläggaren jagar böcker från andra världskriget med tyskt perspektiv. Men när han hittar ett manus med ny kunskap från ett svenskt perspektiv då går det inte så bra.

Journalisten å sin sida ser att bokrean ligger bakom allt ont vilket förläggaren inte riktigt kan hålla med om. Förläggaren är ibland en försiktig herre så det som är bra för bokhandeln är bra för förläggaren. Men okey, även förläggaren tror att rean bör skrotas. Lite veligt…

Innehåll:

00 00 – En pudel till alla översättare

02 38 – En bok som försvann i mängden

11 30 – Rean, en institution som överlevt sig själv.

21 30 – Eböcker på biblioteken, del 2

25 25 – Amazon, del 57

Böcker som nämns:
När Sveriges generalkonsul räddade Paris – en biografi över Raul Nordling av Margareta Bäckman.