Förlagspodden dömer ut det mesta på sociala medier. I synnerhet Facebook. Vi funderar runt det amerikanska kulturinflytandet och tar ytterligare ett varv runt yttrandefriheten.Avsnitt 19: Förläggaren är omutlig, det mesta ett förlag gör på sociala medier är meningslöst. Facebook är ett omöjligt uppdrag för de flesta förlag och bloggar är döda.

Sedan kan vi inte låta bli att plocka upp en reflektion om meningslösa översättningar från USA. Och trots att förläggaren är stenhård – Sverige är en amerikansk kulturprovins – så håller vi inte med. Snarare är det för lite översättningar i Sverige.

Och självklart tar vi chansen att prata om yttrandefriheten när det bränner till någonstans i vår närhet. Hur dumt det än kan låta.

 

Hålltider:

00 56 – Är sociala medier ett omöjligt uppdrag för ett förlag?

15 01 – Finns det en destruktiv litteraturimport från USA?

23 45 – Yttrandefriheten sitter trångt på brittiska elituniversitet