Förlagspodden funderar runt logaritmstyrd bokutgivning, avsaknaden av ett häftigare bokformat och slutar i ett samtal om det går att skriva böcker om man har ADHD. Däremellan berör vi allt som tangerar dessa frågor, och lite till.Avsnitt 22: Många blir moraliskt upprörda när de hör om logaritmstyrd bokutgivning. Inte förläggaren, och egentligen inte heller journalisten, trots förläggarens kommentarer.

Vi börjar där men slutar diskussionen någon helt annanstans. Som vanligt.

I Sverige finns det inbundna böcker och pocketböcker. Och storpocket, något som katten släpar in, om ni frågar journalisten som hellre ser det amerikanska B4-formatet och trade paperback i Sverige. Så vi får lite snyggare och roligare häftade böcker. Men vi börjar samtalet någon helt annanstans. Också det som vanligt.

Mikael Ressem skriver deckare på ett sätt som gjorde journalisten misstänksam. Visst var det väl…? Jodå, sa Mikael Ressem och berättar en rätt osannolik historia för oss.

 

Innehåll:

00 00 – Googlespaning, jakt på en snabbfotad konkurrent och snabbutgivna böcker.

11 03 – Inbundet, pocket, eller ett helt nytt format?

17 22 – Kan man vara författare och ha ADHD? Samtal med deckarförfattaren Mikael Ressem

36 51 – Förläggaren funderar över det han hört