Förlagspodden doppar tårna i en norsk konflikt, funderar över varför Claude Simon skulle haft svårt att få ut sina texter idag och konstaterar att den gamla klassiska biografin inte längre säljer.Avsnitt 23: Vi sneglar på läget i vårt grannland Norge, vilket är på tiden. I slutet av inslaget ser förläggaren till att ni får något att fundera över.

Vi läser om det med jämna mellanrum. En äldre, klassisk roman skickas in anonymt till ett antal förlag. Romanen, skriven av en Nobelpristagare, refuseras. Alla blir upprörda… men inte förläggaren. Han anser det mer eller mindre självklart.

En biografi är en biografi, är en biografi. Inte alls, om du frågar förläggaren. Dagens biografier har nästan inget gemensamt med gårdagens biografier.

På något sätt blev det här ett avsnitt där journalisten inte riktigt trampade i takt med tiden.

 

Innehåll:

00 00 – Upprörda känslor i den norska bokvärlden. Men är det så mycket att bli upprörd över?

14 35 – Varför gårdagens Nobelpristagare aldrig skulle gets ut idag.

22 00 – Biografier är inte alls vad du tror.