Förlagspodden gisslar bokbranschens gråterskor, piskar på Bonniers (så de håller sig friska) och de nya transporttrenderna. Och så undrar vi, i all ödmjukhet, om Millenium-boken kommer att säljas på Akademibokhandeln. Plus lite småplock från branschen.Avsnitt 54:

Vet folk vad de pratar om när de pratar om ljudböcker, pappersböcker och kanalförskjutning? Mycket sällan om ni frågar oss. Dessutom så döper Bonnierförlagen sitt nya, ihopslagna förlag till Ester Bonnier. Hur tänkte man där? Mycket lite om ni frågar journalisten. Ganska logiskt agerat enligt förläggaren. Men det riktigt intressanta är deras satsning på Selling & Romanus förlag. Där tänkte de till. Sedan glömde deras kommunikationsavdelning att berätta det som är viktigt.

Samma dag-leverans det nya nya? Ja, tills miljödebatten skruvas upp ett snäpp. Så vi passar på att håna alla dessa transporter som lätt får ett löjes skimmer över sig.

Vi funderar också på om Akademibokhandelns nya principer kommer att stå sig och åtminstone journalisten har lätt för att håna bokförlagens marknads- och PR-avdelningar.

 

Innehåll:

00 23 – Minskar vårt intresse för att läsa?

10 35 – Ester Bonnier! Skojar ni?

19 18 – Miljöspaning i bokbranschen

24 12 – Pst… säljer ni förbjudna böcker?