Vi ger er en överblick över Stockholms bokhelg, lyfter fram händelser att minnas från sommaren och konstaterar att nya sätt att arbeta inte alltid tas emot med blida ögon.Avsnitt 111:

Du vet att det är bokfest i Stockholm sista helgen i augusti, men du vet inte riktigt hur du ska få överblick. Lugn. Journalisten har koll.

 

Har man, som vi, legat i radioskugga i åtta veckor finns det garanterat massor av händelser i bokbranschen som behöver lyftas upp. Så vi kör ett uppsamlingsheat med de intressantaste sakerna. Som den pågående konflikten mellan Adlibris och mikroförlagen och biblioteken. I media drogs snabba slutsatser och i ett högt tonläge. Så Adlibris vart torsk och fick krypa till korset. Men frågan är om det inte finns fler sätt att se på den konflikten. Vi har ett.

Och så den helt fantastiska historien om hur brittiska Bonniers förra vd, Richard Johnson, gör årets självmål. Snacka om taskig självbild.

Och en Bonniernyhet till – försäljningen av Bonniers hälftenägande i Cappelen Damm till danska Egmont i juni. Garanterat är det ingen på den norska marknaden som fattar vad det handlar om. Det var ett drag som ingen väntade sig eller har sett tidigare. Det där blir en thriller för hösten men vi börjar så försiktigt i dagens avsnitt.

 

Och så en liten rättelse. Röda kinder runt inspelningsutrustningen innan vi ger oss i kast med ett utgivningsprojekt på Lind & Co som inte liknar något annat. Så det möts med förvåning och kanske lite rynkade näsor. Men varför det?

Följ oss som vanligt i höstens första avsnitt av Förlagspodden. Varje vecka på måndagar.

 

 

Innehåll:

00 40 – Stockholms Bokhelg

09 34 – Sommarens pärlor

27 22 – Får man göra på det här viset?