Vi pratar om varför tar det så lång tid att betala ut royalty, vad konflikten mellan Författarförbundet och Modernista handlar om och om en ”speed dating”-fest mellan böcker och bokhandlare.Avsnitt 147:

OK, ett extralångt avsnitt. Men vad gör vi när verkligheten tränger på? Jo vi blir generösa med vår tid. Och er!

Först en lite jobbig fråga som spiller över i de två första inslagen. En författare frågar varför det tar så lång tid att beräkna och betala ut royalty. Förläggaren ger ett svar med många detaljer.

Sedan rakt in i en unik konflikt i bokbranschen. Författarförbundet varnar sina författare för Modernista. Vi är, som ofta, sist på bollen när det är en fråga som exploderar på alla media direkt. Så vi gräver lite djupare. Vad handlar det här egentligen om och vilket ansvar har Modernista? Vi samtalar med Modernistas nyutnämnda chef, Kristofer Anderson. En något svettig historia om ni frågar Kristofer.

Tänk er att ni står på en scen inför 90 domare. Tiden är utmätt. Tio böcker på 15 minuter Eller 80 böcker på tre timmar. På den tiden ska publiken få svar på frågor som: Är boken bra? Är den intressant? Går den att sälja? Och gärna få ett möte med en scenvan författare. Om inte är det kanske god natt för den boken, de böckerna. Välkommen till bokhandelskedjan Ugglans Bokinfodagar. Det är mer fest än namnet låter ana. Journalisten möter en förlagschef och en bokhandlare som spelar helt olika roller i denna dans.

 

00 24 – Hur krångligt kan det vara?

08 05 – En konflikt som kan bli långdragen

36 41 – Konsten att sälja en bok

46 51 – Ständigt dessa feelgood-romaner