Vi släpper fram en röst som får en av oss att hicka och lova bot och bättring, funderar på hur streamingstjänsterna lyfter fram böcker och tar reda på hur ljudboken påverkar den fysiska bokhandeln.Avsnitt 148:

Alla som känner Zandra Weldon, förläggare på Lind & Co, vet att man får passa sig för att hamna på hennes ”shit list”. Och är man inte skärpt när man pratar om genrelitteratur och i synnerhet om böcker skrivna av kvinnor med kvinnligt perspektiv så är det lätt att åka upp på listan. Vilket journalisten gjorde. Och nu får sona för i detta avsnitt.

Vem bestämmer vilka böcker som syns på streamingtjänsternas plattformar? Egenintresset? En professionell strävan att stimulera lyssnarna till en bättre upplevelse? Det beror på vem du frågar. Numera hittar förläggaren och journalisten, kanske till ingens förvåning, varandra i olika läger.

Journalisten, ständigt på jakt efter nya trender och förändringar kunde inte motstå möjligheten att få reda på hur ljudboksutvecklingen påverkar Akademibokhandelns fysiska butiker. Svaret var en aning förvånande.

 

00 22 – En sorts inledning

02 22 – En mycket irriterad reaktion

11 55 – Kurering, en balansakt på slak lina

18 37 – Överraskande analys från Akademibokhandeln