Avsnitt 153. Vi pratar rykten, ett oväntat avsked och ett försök att komma åt de gränslösa. Vi benar upp en reaktion på sociala medier, saknar grävande journalister och summerar en rättegång där konkurrensmöjligheterna står i centrum.Avsnitt 153:

Ska Bonniers sälja Pocketshop? Och till vem? Vi lyfter ett rykte som kan stimulera fantasin.

Hon var tänkt som lösningen på Piratförlagets problem, förlagschefen som skulle ta Piratförlaget in i framtiden. Nu lämnar hon efter en kort tid. Varför?

Alla strömningstjänsters kärnlyssnare är också deras största huvudvärk. De som lyssnar, och lyssnar, och lyssnar. Bookbeat blir först med att höja priset för dem. Vi tror att de andra aktörerna kommer efter.

När Dag Öhrlund läste in sin senaste bok själv blev reaktionen omedelbar. Vart tog Stefan Sauk vägen? Förläggaren förklarar bakgrunden och drar slutsatsen att marknaden kommer att hårdna.

Journalisten uppmanar andra journalister att gräva i konflikten Nextory-Storytel när han själv lämnar walk over.

Hur stora kan Penguin Random House tillåtas bli på den amerikanska marknaden? Inte större än nu svarar det amerikanska Justitiedepartementet som stämt PRH för att stoppa köpet av Simon & Schuster, en av de ”fem stora” på den amerikanska bokmarknaden. Det är det första steget den amerikanska regeringen tar under nuvarande president för att begränsa och motverka framväxten av stora monopolliknande företag på den amerikanska marknaden.

 

00 47 – Vi hörde ett rykte…

02 33 – Pia Printz lämnar Piratförlaget

04 09 – Bookbeat fokuserar på storkonsumenterna

06 31 – Dag Öhrlund läser in sin egen bok. Ett lätt val?

11 58 – Sökes: Grävande journalister!

14 51 – Penguin Random House mot den amerikanska regeringen