Avsnitt 176. Vi pratar om en fest för historieböckerna, synar ljudbokslyssnarnas vanor, kommenterar en ögonblicksbild av rean och får Bonnier Books chef Håkan Rudels tankar om det internationella läget på bokmarknaden. Plus några mindre reflektioner från Oslo.Avsnitt 176: Förläggaren går på finfest i Stockholms Stadshus och träffar gamla bekanta och firar det näst största förlagets 200 första år.

Bookbeat har plockat fram en graf som visar lyssnarmönstret hos sina prenumeranter. När lyssnar man som mest på dygnet? Just listen… eller ja, vi berättar om det i podden. Men ta oss inte bara på orden. Vi har, med tillstånd, lagt upp grafen på vår hemsida. Så kan ni grotta ner i den om ni är lagda åt samma håll som journalisten.

Journalisten fick förresten sin favorit-bokrea till slut. Helt utan egen förskyllan när han gick in på ett par privatägda boklådor i Stockholm på reans första dag.

Journalisten gör dessutom en avstickare till Oslo och blir fundersam över prissättningen av böcker. I vems intresse liksom…

Håkan Rudels, chef för Bonnier Books, gästar podden och ger oss en internationell utblick sett från Bonniers perspektiv. Det är en röst som är relativt unik på den svenska bokmarknaden, för att inte säga helt unik. Ingen annan har den praktiken och de erfarenheterna.

Det sista sagt till dem som undrar om han har klippkort till podden. Vilket han inte har. Det ser bara så ut.

 

 

01 27 – Norstedts har något att fira

07 36 – Bookbeat ger oss ljudbokslyssnarnas vanor

11 47 – Ett nedslag i början av bokrean

13 42 – I Oslo kostar det bokläsarna fläsk att vårda det egna språket 19 22 ­– Allt är, relativt, väl i Bonnierland. Trots allt.