Avsnitt 189. Vi läser en omstridd förläggares memoarer, journalisten stämmer av med Konkurrensverket, vi konstaterar att bibliotek som gör politiska utspel gör bort sig totalt och förvånas (inte) över Vulkans marknadsföring. Dessutom möter vi ett förlag som ger laglösheten ett ansikte.Avsnitt 189.

Vi läser Svante Weylers bok Böckerna och meningen med världen och möter en bitvis elegant berättelse om böckerna som formade ett liv. Men samtidigt, bokläsaren har företräde framför förlagschefen. I de delar där han väljer förlagschefens perspektiv är boken bitvis mycket bitter och det är inte en bok om läkta sår. Tvärtom. Såren är vidöppna än idag.

Konkurrensverket har bestämt sig för att gräva djupare i Nextorys anmälan av Storytel. Journalisten ger en lägesrapport.

Högsbo bibliotek blinkar till i det politiska samtalet och sätter en ny lägstanivå i debatten.

Vulkan Media marknadsför sig med stora ord. Ord som i bästa fall är förvillande och i sämsta fall falska. Kanske ett fall för Marknadsdomstolen?

Tristero förlag har ett helt eget sätt att arbeta och en tydlig egen profil. Det tilltalar journalisten som ser hur de saktare än sakta lägger bok till bok till en backlist full av klassisk sydstatslitteratur.

 

00 23 – Vi läser Svante Weylers Böckerna och meningen med världen

12 40 – Konkurrensverket gräver vidare i Nextory/Storytels relation

14 07 – Hur tänkte de på biblioteket?

18 39 – Hybridförlaget Vulkan pryder sig med lånta fjädrar

21 19 – Tristero, förlaget med ett helt eget tempo