Avsnitt 211. Vi redovisar delvis överraskande försäljningssiffror på en deppig marknad, tittar på Augustpriset ur ett förlagsperspektiv, kärleksbombar småförlag och pratar med Storytels innehållschef.Avsnitt 211. Vi vet, vi vet. Försäljningssiffror är inte sexigt, åtminstone inte för majoriteten av våra lyssnare. Men ibland är det vettigt att veta vad som händer på marknaden. I synnerhet som vi hittar några överraskningar när vi tittar på ”svarta veckan” och höstens försäljning.

Ett Augustpris behöver inte betyda så mycket men ibland betyder det allt. Fråga Jonas Axelsson på Polaris. Det gjorde vi. Och så konstaterar vi att Rabén & Sjögren är de senaste åtta årens stora stjärna på Augusts himmel.

I hårda tider är det dags att rösta med fötterna, göra det man säger eller tycker. Så journalisten gör just det den här julen och kramar favoritförlag.

Storytels innehållschef Helena Gustafsson blir den sista anhalten i våra samtal med de svenska ljudbokstjänsterna. Våra frågor till marknadsledaren är det fjärde inslaget i vår serie om den svenska ljudboken, en serie som kommit ungefär halvvägs och som fortsätter på andra sidan nyåret.

 

00 46       Det trodde ni inte om julhandeln

08 13       Vi tittar på Augustpriset ur förlagsperspektiv

17 48       Bara böcker under granen

20 15       Helena Gustafsson i samtal om Storytel