Förlagspodden fortsätter att lyfta på förlåten inom bokbranschen. Den här gången avslöjar vi Stordalens nya utspel, får veta vad svenska bokhandlare (som vill överleva) bör göra och gläds med Bonniers nya satsning i Finland.Avsnitt 45:

I vilket vi kort ägnar oss åt lite självberöm och hittar vårt motto. Vi funderar, återigen, över det växande bokberget där förläggaren, som vanligt, är krasst rationell.

Och vi dyker ner i en ny Stordalen-historia. Den här gången är det på allvar. Stordalens norska förlagsgrupp är på köphumör och har identifierat ett antal svenska förlag som man vill köpa. Vi nämner inga namn men tillåter oss att bli en aning förvånade över urvalet.

2018 var ett bra år för förläggaren och hans förlag som växer, och växer, och växer…

Den som har varit ut och rest har ofta en historia att berätta. Bokhandlarföreningens ordförande Mats Ahlström har varit i USA och i det här inslaget testar vi ett nytt format. Vi ställer en fråga (och, vid behov, följdfrågor), behandlar ett ämne. På så sätt blir våra samtal med folk i branschen kortare och mer tillgängliga.

Nåja, det är vår ambition. Det var innan vi visste att Mats Ahlström hade gjort ytterligare en resa varifrån han ger oss en kittlande nyhet. Om det kan vi bara säga att det trodde vi inte om Bonniers.

Så det blev två frågor. Men vi ska skärpa oss.

 

Innehåll:

00 26 – Vem lyssnar på Förlagspodden?

02 40 – Böcker som ett problem

10 22 – Stordalens nya Sverigesatsning

14 45 – Ett lyckat Lind & Co-år

19 10 – ”På djupet”. Vi ställer en fråga till Mats Ahlström.