I det här avsnittet rör vi oss i huvudsak i skuggorna. Ställer frågorna ingen annan ställer och, för att vara Förlagspodden, spekulerar ovanligt hårt i allt vi kommer åt. Är Stordalen en sekt? Är fysisk bokhandel större än näthandeln? Har Adlibris bokförsäljning backat för första gången i historien? Publish and be damned!Avsnitt 46:

Vi är knappast Woodward och Bernstein. Så anspråken är blygsamma även när vi säger att det här är nog vår bästa poddsändning hittills.

Nära alla jublar över Stordalens intåg i Sverige blir förläggaren och journalisten tjuriga och ställer frågorna som ingen orkat ställa.

Vi synar Adlibris och funderar över hur, och varför, man undviker att säga som det egentligen är. Och avslutar med en lite fräck nyhet (om ingen annan hunnit före innan vi sänder vill säga). Det ska ni inte missa. Det är välkommen tillbaka till en gammal ung krigare med relativt stort häng.

Innehåll:

00 10 – Stordalen – en sekt för moderna tider?

27 11 – Bonniers svar på Stordalens attack

30 59 – Adlibris mörkar obekväma sanningar

42 33 – En sensationell värvning av Akademibokhandeln