Vi pratar om det oundvikliga om än med små bokstäver och funderar runt Stordalens framtid, hur tondöva Författarförbundet är och om Saga Egmonts nya digitala strategi kan få efterföljare. Vi blir lurade av en pr-kampanj och tar rygg på Stephen King.Avsnitt 73:

Väl vetande att allt som sägs i dag kan vara obsolet i morgon måste vi ändå prata om coronavirusets effekter på bokbranschen. Vi funderar också en del runt Peter Stordalens utsikter när det som nyligen var en nyrik satsning på förlagsverksamhet plötsligt är i fara.

Nyligen fick förläggaren ett grinigt brev från Svenska Författarförbundet, och då talar vi om ett mycket grinigt brev.

Det danskägda ljudboksförlaget Saga Egmont har köpt digitala rättigheter på ett tiotal språk till den brittiska författaren Jeffrey Archers totala författarskap. Big deal? Ja om du frågar journalisten. Inte alls om du frågar förläggaren. Så gör journalisten en av sina vanliga slängar och funderar över kvaliteten på Saga Egmonts ljudböcker.

Och så funderar vi över hur många gånger en författare kan debutera och smyger ut ett litet scoop när vi avslöjar ett par författare som följer förläggaren Stephen Farran-Lee från Natur & Kultur när han går till Polaris förlag.

Finns det mer att säga om affären med Woody Allens memoarer? Ja, en hel del om ni frågar oss.

 

Innehåll:

00 38 – Effekterna av coronaviruset i bokbranschen

04 02 – Pressen på Peter Stordalen hotar förlagsverksamheten

09 31 – Ett märkligt brev från en inte helt insatt organisation

13 57 – Kan Saga Egmonts affär sätta en ny trend?

24 39 – Ständigt denne Skördeman

31 14 – Förlagsanställda bildar mobb för att stoppa en bok