Vi ger er bakgrunden och detaljerna i konflikten mellan Natur & Kultur och Mondial, tittar på vad fjolårets topplistor säger om branschen och förvånas över en journalistisk partsinlagaAvsnitt 129:

Oftast berömmer vi oss över att förstå vad som händer i bokbranschen men så händer det något som gör att vi står helt förundrade över händelseutvecklingen. Som det här med konflikten mellan Natur & Kultur och Mondial som bara växer och växer. Mondial spelar högt och förlorar de kan slagskuggan bli lång både över förlaget och de som gjort kokboken som står i centrum i konflikten.

Så har vi svart på vitt hur Bonniers dominerar den svenska bokmarknaden. Årets topplistor visar en dominans vi sällan ser i Sverige. Något vi inte kan undvika att kommentera.

Nytt år men en sak är sig lik, journalistens förmåga att lyfta på topplocket när han ser en dålig artikel. Som Kristoffer Ahlströms artikel i DN som utgår från påståendet att den seriösa litteraturen hotas av ljudbokens framgångar. Men varför bry sig? Det går inte att undvika om ni frågar journalisten.

 

Innehåll:

00 35 – En accelererande konflikt

16 19 – Först kommer Bonniers sedan Bonniers och Bonniers…

22 34 – Hur inskränkt får man bli?