Avsnitt 162. Vi diskuterar möjligheten av att Apple stoppar Spotifys ljudbokssatsning, reder ut en fråga runt Augustpriset, ”stjäl” en intressant fråga och intervjuar Rakuten Kobos chef, kanadensaren Michael Tamblyn, om vad som händer när folk går över till strömmat innehåll.Avsnitt 162:

Apples krav på upp till 30 procent på allt som säljs via deras app-plattform ser ut att, åtminstone tillfälligt, stoppa Spotifys satsning på ljudböcker. Hur som blir det en intressant konflikt som kan förändra Apples dominerande ställning.

Hur ser könsfördelningen ut i Augustprisets elektorgrupper, de som utser vinnarna? Rykten pratar om en total kvinnlig dominans. Så var det men hur är det i dag. Vi kollade.

Är det någon poäng för författare att möta sin publik – på bokmässor, bibliotek och skolor? Inte nödvändigt vis ur ett förlags synpunkt säger förläggaren och försöker hålla tungan rätt i mun.

Vad händer när en digital försäljningsplattform går från styckförsäljning till en ”all-you-can-eat”-plattform? Michael Tamblin, chef på Rakuten Kobo, vet då Kobo har gjort den resan i sju länder i världen. Deras data visar exakt hur konsumenterna reagerar. Här berättar han i en intervju från årets Frankfurt-mässa. Och ger oss en del intressant information om egenförfattarnas ställning internationellt.

 

00 27 – Konflikten mellan Spotify och Apple, del 1

04 23 – Augustpriset, en kvinnlig affär?

07 26 – Hur viktigt är det för författare att möta sina läsare?

12 51 – Hur strömmandeplattformarna ökar intresset för böcker