Avsnitt 165. Vi ger er två hälsningar från Helsingfors, ifrågasätter en lansering, lyssnar till en egenutgivande författare och ger er förläggarens syn på egenutgivning.



Avsnitt 165:

Det här avsnittet spelade vi i stort sett in i Helsingfors veckan innan sändning. Så vi skickar er ett litet vykort från ett anrikt hotell och ger er en tidstypisk men något bagatellartad reflektion från vårt grannland i öst. Hur löser finska förlag kontorsnärvaro i eftercovidtider? Rätt smart om ni frågar oss.

När Polaris nyligen skickade ut ett pressmeddelande om att författaren Emma Hamberg lämnar Piratförlaget för Polaris 2024 men har en bok som kommer 2023 på det gamla förlaget väckte det ingen större reflektion. Varför? Det är ett utspel som har många förlorare och ett fåtal vinnare.

Så lyssnar vi till Mats Billmark, tillsammans med Susan Billmark skickliga marknadsförare och egenutgivande författare som går utanpå de flesta. Samtidigt vill vi inte undanhålla er förläggarens reflektioner eller försvarstal om ni så vill.

 

00 23 – En utblick från hotell Torni, Helsingfors

02 41 – Finsk eftercovidstrategi för närvaro på arbetsplatsen

05 05 – Emma Hamberg har dåliga rådgivare

08 35 – Intro till ett samtal med Mats Billmark

09 59 – Ett samtal om egenutgivande författares möjligheter

31 07 – Förläggaren synar egenutgivning relativt förlagsutgivning