Avsnitt 166. Vi nördar ner oss i siffror, avslutar historien om det som blev Penguin Random House stora nederlag, följer Spotifys lansering av sin ljudbokstjänst och Audibles test av strömmandeplattform, synar världens snabbaste etablering av ljudböcker och lyssnar till Sari Forsström från Bookbeat i Finland.Avsnitt 166: Förläggaren, som är en siffernörd, stör sig på en trubbig redovisning av tillståndet i branschen och påpekar att han inte är så snygg som det ser ut.

I slutändan står Penguin Random House som förlorare när föremålet för deras kärlek, Simon & Schuster i USA, hoppar av affären som stoppades i domstol. Ingen överklagan och ett saftigt skadestånd till S&S ser inte så snyggt. Vi synar det, troligen, sista kapitlet i den långa historien.

Spotify slår på trumman för sin ljudbokssatsning som ser ut som en liten puff om ni frågar oss. Samtidigt satsar Audible på strömmande format i världens folkrikaste land.

Vi inleder vår rapport från Finland med fokus på ljudböcker och lär oss, bland annat, att Finland är på väg att springa om Sverige. Om man räknar lyssning per capita.

 

00 28 – Förlagsspecialen plus

10 51 – Så tog det slut, till slut

14 40 – Spotify låtsas som ingenting

19 22 – Rapport från Helsingfors 1

26 28 – Samtal med Sari Forsström