Avsnitt 207. Två framgångsrika författare slår sig oväntat ihop, vi doppar fötterna i statistik, ser dåligt utvecklad kommunikation i näthandeln och samtalar med Bookbeats vd Niclas Sandin.Avsnitt 207. Förläggaren går på spaning och hittar ett oväntat men intressant författarsamarbete där Arne Dahl och Jonas Moström skriver en deckare ihop. Journalisten blir mäkta överraskad men ställer sig frågan ”Varför det?”. Så börjar inslaget.

Visst är vi siffernördar och älskar försäljningsstatistik, oavsett vad förläggaren än säger. Så när det tredje kvartalet summeras skulle vi kunna frossa. Men vi är sist på bollen så vi får gräva djupt för att hitta det som glimmar.

Journalisten går loss på en av sina favoritämnen – hur dåliga nätjättarna är på kommunikation. Och hur slarvigt det kan landa.

I del två av vår serie om ljudbokens ställning och villkor pratar vi med Niclas Sandin som, ur ett historiskt perspektiv för ljudbokstjänsterna, är frikostig med information och insikter i hur Bookbeat arbetar.

 

00 20 Två etablerade författare går samman

04 44 Trender i bokförsäljningen

10 41 Nätjättarna är oväntat dåliga på kommunikation

16 54 Niclas Sandin ger er siffror och strategier från Bookbeat