Avsnitt 208. Vi gör nedslag på Lind & Co, ger er nyheten ni gärna vill höra, funderar över Amazons satsning på robotröster och samtalar med den nya chefen på Förlaget med stort M.Avsnitt 208. Vi brukar emellanåt reflektera över vad som händer på förläggarens arbetsplats. Nyligen kom katalogen med vårens utgivning ut. Och med den en lite ändrad profil på utgivningen. Allt i en strävan att få bort fokus från olika format och mer få fokus på författarskapet. Åtminstone är det förläggarens förklaring.

Vi vet nu datumet alla väntar på. Dagen då Spotifys nya satsning på ljudböcker lanseras i Sverige. Lyssna så får ni också veta.

Det har spekulerats i Amazons satsning på robotröster. Men mycket lite, alltför lite om ni frågar oss. Så vi tar det ett varv till. Vad kan det innebära för robotröstens genombrott?

Alexander Kråkström är ny vd för det finlands-svenska förlaget Förlaget (M). Så vi ställer frågan vad det innebär för förlagets satsning i Sverige och Finland. Om de mjukar upp profilen och satsar mer kommersiellt och liknande frågor.

 

02 53       Ett tydligare fokus på format

10 06       Spotify fortsätter rulla ut sin ljudbokssatsning

11 54       Amazons experimentering med robotröster

15 29       Samtal med Alexander Kråkström på Förlaget (M)