Avsnitt 227. Vi lyfter ett frikännande av en sak där vi indirekt var inblandade, bryter mot ”journalistikens grundregel” – syna aldrig en bra historia, pratar villkoren för en lyckad ljudbokssatsning i Europa och lyfter fram Bonniers syn på Spotify.Avsnitt 227. Förläggaren läser, med visst obehag, Medieombudsmannens frikännande av Expressens bevakning av SVT:s granskning av den omtalade agenten. En granskning som nu gått i stå. Vi förvånas kanske inte av viljan att tryckta till, och tysta, kritiker även om det misslyckades den här gången. Men det är en fråga som fler bör fundera över, även kända författare.

Ryktet sa oss att golvet i Norstedts förlagshus inte längre tålde bokhyllor fulla av böcker. Vem kan motstå konturerna av en sådan historia? Inte vi. Men i slutändan var det bättre att skratta med än mot så vi tog oss till Riddarholmen och fick oss en mer komplex historia till livs.

Förläggaren gör en avstämning av förlagets ljudbokssatsningar i Europa, rik på detaljer och en och annan affärshemlighet nu när man satsar på ljudböcker i Bulgarien.

Bonnier Books och Bonnierförlagens vd Håkan Rudels ger oss sin syn på Spotify och sin uppfattning att Spotify kommer till Sverige innan året är slut. Dessutom pratar vi bokhandel. Hur borde den fysiska bokhandeln se ut för att kunna möta framtiden?

 

00 24         Expressen friades för sin bevakning av agenten

04 48         Ett förlagshus utan böcker

10 20         Bulgarien – här kommer ”vi”

18 36         Bonniers syn på Spotify