Avsnitt 228. Vi pratar om debutantporträtt i egen sak, avstängningar av förlag på Storytel och Magnus Nytells nya jobb. Dessutom, fredsavtalet mellan Modernista och Författarförbundet, Förläggareföreningens kommande styrelseval och ett samtal med Piratförlagets ”nya” förlagschef Augustin Erba.Avsnitt 228. Journalisten blir vrång när han läser ett debutantproträtt av en egenutgivare där författaren förväxlar en presentation av sig själv med ren reklam och samtidigt reviderar historien.

I slutändan av den offentliga konflikten där falska betyg på ljudbokstjänsterna hamnade i fokus stängde Storytel av ett förlag som nu är tillbaka på tjänsten med sina böcker. Journalisten ställer frågan till Storytel vad exakt förlaget gjort, vilka regler de brutit mot. Svaret är tydligt i alla avseenden utom i de konkreta detaljerna.

Magnus Nytell slutade nyligen på Nextory och börjar arbeta som konsult för den japanska digitalbokplattformen Kobo. Kobo som verkar ha relativt svårt att förstå den svenska digitalbokmarknadens särart.

Författarförbundet och Modernista har grävt ner stridsyxan efter att förlaget skärpt till sina avtal och sina rutiner under en längre period.

Förläggareföreningen väljer snart ny styrelse, eller väljer om den gamla, men gör några små rockader internt. Vi funderar över varför det verkar vara så svårt att lämna efter lång och trogen tjänst.

Slutligen är det dags att presentera Augustin Erba, en relativt ny förlagschef på Piratförlaget i ett samtal med Förlagspodden.

 

00 22         Ett debutantporträtt i egen sak

05 20         Ljudbokstjänsternas svårighet att redogöra för regelbrott

13 16         Kobo gör ett nytt försök i Norden

15 24         Modernista inne i värmen igen

18 00         Förläggarföreningens inte så nya styrelse

21 27         Augustin Erbas idéer