Avsnitt 230. Vi låter en expert analysera händelseutvecklingen i Storytel, får höra om vilka klagomål som kommer till ett förlag, låter förläggare själv klaga över ytterligare en lag han inte behöver och får historien bakom ett eventuellt byte av förlagsnamn.Avsnitt 230. Det small till ordentligt i förra veckan på Storytel. Vd:n avgick och media grävde fram interna motsättningar och namnen till en ny styrelse. Vi lutar oss mot aktieanalytikern Hans – Olov Öberg för att förstå vad som är vad.

Svenska förlag får ibland klagomål från missnöjda bokköpare. Förläggaren ger oss ett aktuellt smakprov från det egna förlaget.

Det är inte ofta som förläggaren ser ut som en fågelholk, men det hände helt nyligen när han fick höra om en relativt ny lag som påverkade förlagets marknadsföring på fel sätt. Så han ger oss en kortversion av sin reaktion, en reaktion som mynnar ut i ett frihetligt rop på färre lagar. Sort of…

Petra Ward är inte helt ny som vd för World Audio Publishing International (WAPI) men lite på krigsstigen mot själva namnet. Eller krigsstigen och krigsstigen. Hon är irriterad på ett sätt som bara hon kan redogöra för. Så då lät vi henne göra det.

 

00 25         Storytel ömsar skinn – igen

16 12         Får man klaga på vad som helst?

21 53         En grinig förläggares rop på relevans

24 42         Petra Ward, live!